Изрендајте една тиквичка и пропржете ја во маслиново масло,додајте ја куркумата. После кратко пропржување додејтего и томателото. Нека поврие 30 минути и зачинете го. Во […]
Плескавици од три вида на мелено месо со мајонез
- August 3, 2021
- Ранка Митева
Значи за овие плескавици ви е потребно три врсти на месо. Земете месо од месара и сомелете ги дома како што јас направив или ако […]
Голем Бургер со мајoнез
- October 20, 2020
- Ранка Митева
Во длабок сад ставете го меленото месо и додајте предходно исецкан кромид и бел лук. Потоа додајте ги јајцата, лебни трошки (презле). Додајте ги зачините, […]
Боранија со компир во рерна
- September 26, 2020
- Ранка Митева
Компирот го ставате да се свари. Јас ставив замрзнута боранија две кесички.Исчистете го лукот и ситно исецкајте. Одкако ќе го сварите компирот излупете го и […]
Блитва со праз,спаноќ и мелено месо
- August 22, 2020
- Ранка Митева
Блитвата ја обарувате во зовривена вода исто така спаноќот и празот. Посебно или заедно, процедете и пропрзете на маслиново масло па исецкајте. Исчистете го кромидот […]
Боранија со пилешко
- August 17, 2020
- Ранка Митева
Во длабоко тенѓере сипајте од маслиновото масло и ставете ги карабатаците да се пропржат, на кои предходно сте им ја тргнале козата. Морковите исчистете ги […]
Шарени коцки
- May 21, 2020
- Ранка Митева
Јогуртот стоплете го па во него сипајте го желатинот и промешајте добро. Садот тргнете го од плотна и во него додајте го мајонезот и убаво […]
Крекери со овес
- March 21, 2020
- Ранка Митева
Маргаринот стопете го па ставете го во голем сад. Потоа ставете ги другите состојки и убаво замесете. Замесеното тесто ставете го во фрижидер да одстои […]
Тортиљи со пилешко и зеленчук
- March 11, 2020
- Ранка Митева
Прво ги правите тортиљите. Во еден сад ставете го брашното,а во друг сад ставете го квасецот, малку шеќер и млака вода за да стаса. Потоа […]
Чувте од леќа
- February 14, 2020
- Ранка Митева
Леќата ја ставате да се вари со главица исецкан кромид. Исто така ставете малку изрендан морков. Во тава сипајте масло за јадење три лажици и […]